Ple ordinari 25/05/2016

Com sempre, us oferim un resum del Ple del mes de maig, així com el vídeo i el minut en què es tracta cada punt.


COMISSIÓ D’ECONOMIA I INNOVACIÓ

3. Modificació de crèdits 13/2016 (min 5:25)
Com ve essent habitual a cada Ple, una modificació del pressupost amb partides molt diverses i moltes de les quals no són sobrevingudes.

El nostre posicionament: compartim la majoria de partides, de caràcter social i, aquest cop sí, sobrevingudes. Malgrat això, no deixa d’haver-hi partides no sobrevingudes i l’ús d’aquest mecanisme és abusiu.

A favor: PSC, ICV-EUiA
En contra: PP
Abstenció: ERC, C’s, CEC-CPC
Aprovada


COMISSIÓ DE POLÍTIQUES SOCIALS I COMUNITÀRIES

5. Estudiar, aprovar i encarregar un Pla Estratègic de la Cultura a Cornellà (min 12:40)
El PP presentava una moció sobre el tema al Ple d’abril i la va retirar per “assolir un consens”. En aquest Ple, és l’equip de govern qui presenta la proposta de manera unilateral, sense haver assolit l’esmentat consens.

El nostre posicionament: estem d’acord en la necessitat d’un Pla Estratègic de Cultura, però cal delimitar-lo amb dos conceptes clau: la participació activa de la població i les entitats així com la no mercantilització de la cultura.

Esmenes de CEC-CPC per concebre la cultura com una eina de cohesió social i no mercantil, per establir un termini de sis mesos i per no supeditar el Pla a recursos d’altres administracions
A favor: CEC-CPC, ERC, ICV-EUiA
En contra: PSC, PP
Abstenció: C’s
No s’aproven

Esmena de CEC-CPC perquè l’estudi no el faci una consultora sinó els tècnics de l’Ajuntament i la Diputació amb la participació activa de la ciutadania i les entitats
A favor: CEC-CPC, ERC
En contra: PSC, PP
Abstenció: C’s, ICV-EUiA
No s’aproven

Proposta d’acord
A favor: PSC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP
Abstenció: CEC-CPC
Aprovada


COMISSIÓ DE TERRITORI I ESPAI PÚBLIC

6. Aprovar provisionalment l’expedient de Modificació del PGM-76 als àmbits situats al passeig dels Ferrocarrils (min 52:00)
Canvi d’usos d’un espai qualificat com a zona verda, on hi ha unes pistes esportives, per construir-hi l’espai de lectura d’almeda

El nostre posicionament: no estem en contra dels espais de lectura, però no cal construir; tenim molts edificis i locals buits o infrautilitzats.

A favor: PSC, ICV-EUiA, PP
En contra: CEC-CPC, ERC
Abstenció: C’s
Aprovada


PUNT D’URGÈNCIA

Procés participatiu amb el jovent per valorar la necessitat de constituir un òrgan de participació (min 1:04:00)
Proposta presentada originalment al Ple de març per CEC-CPC amb la intenció de consensuar-la amb la resta de grups. Des de l’equip de govern (PSC) s’ha limitat constantment el debat sobre el tema, de manera que s’ha allargat durant tres plens. Aquesta proposta concreta, és redactada pel govern municipal amb algunes aportacions de CEC-CPC.

A favor: PSC, CEC-CPC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP
Aprovada


MOCIONS DELS GRUPS MUNICIPALS

1. Moció de PSC i ICV-EUiA en defensa de la Llei 24/2015 per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica (min 1:18:00)
Moció que manifesta el desacord amb el recurs del Govern espanyol contra la Llei 24/2015 i que insta la Generalitat a aplicar les mesures que inclou la llei.

CEC-CPC presentem una moció sobre el mateix tema (en presentar-se després, arriba al Ple com a moció alternativa), però que aposta per la desobediència des de l’Ajuntament per aplicar la llei en la seva integritat i perquè el Parlament torni a aprovar la llei amb idèntic redactat.

Moció alternativa de CEC-CPC
A favor: CEC-CPC, ERC
En contra: PSC, C’s, PP
Abstencuó: ICV-EUiA
No s’aprova

Moció de PSC i ICV-EUiA
A favor: PSC, CEC-CPC, C’s, ERC, ICV-EUiA
En contra: PP
Aprovada


2. Moció de C’s per a la millora de les condicions i prestació de servei de la Guàrdia Urbana de Cornellà (min 2:09:05)
Moció que exposa la dotació insuficient d’agents, l’excés d’hores extra i prolongació de jornada, les limitacions de la formació dels agents, la situació de la comissaria de Rubió i Ors o la realització de funcions alienes al marc competencial de la GU.

CEC-CPC presentem esmenes per concretar que el casc i l’escut sol·licitats siguin Equips de Protecció Personal i no eines repressives, per aclarir la distinció entre hores extra i prolongament de jornada i per afegir les universitats públiques a la formació del agents. C’s les incorpora a la moció.

Esmena del PSC per eliminar la major part de l’exposició de motius i dels acords
A favor: PSC, ICV-EUiA
En contra: CEC-CPC, C’s, ERC
Abstenció: PP
Aprovada


3. Moció de C’s per al seguiment en pantalla gegant del partit de la selecció espanyola de futbol (min 2:52:25)

Esmena del PSC perquè es faci només si ho demana algun mitjà de comunicació
A favor: PSC
En contra: CEC-CPC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP
No s’aprova

Moció de C’s
A favor: C’s, PP
En contra: PSC, CEC-CPC, ERC, ICV-EUiA
No s’aprova


4. Moció d’ERC i ICV-EUiA per la reprovació de l’actitud dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Baix Llobregat (min 3:31:05)
Mostrar el rebuig a l’actitud dels Serveis Territorials davant la Comunitat Educativa i els grups municipals respecte del tancament de línies de P3

A favor: PSC, CEC-CPC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP
Aprovada


5. Moció d’ERC en suport a la iniciativa ciutadana per un salari digne “Anem a Mil” (min 3:58:35)
Donar suport a la plataforma, que aposta per l’establiment d’un salari mínim interprofessional de 1000€ i assegurar que els treballadors de l’Ajuntament i les contractes no cobrin menys de 1000€.

El PSC presenta una esmena per eliminar la meitat de l’exposició de motius i la major part dels acords, els que exigien un compromís per part de l’Ajuntament, argumentant que 1000€ és poc. Finalment és retirada en incorporar-se l’esmena de CEC-CPC.

CEC-CPC presentem una esmena, davant l’actitud del PSC, per tal d’eliminar només dos acords, mantenint els que exigeixen un compromís de l’Ajuntament a partir de l’aprovació de la moció, i canviar els 1000€ per 1071,40€ (el suposat salari mínim que el govern municipal vol implantar). L’esmena és incorporada per ERC.

Moció d’ERC amb l’esmena incorporada de CEC-CPC
A favor: PSC, CEC-CPC, C’s, ERC, ICV-EUiA
Abstenció: PP
Aprovada


6. Moció del PP per a la implantació d’oficines d’atenció ciutadana de la Guàrdia Urbana als centres cívics (min 5:00:50)

El nostre posicionament: les funcions que es detallen no són competència de la Guàrdia Urbana i la inseguretat no es combat amb més policia sinó anant a l’arrel del problema

A favor: C’s, PP
En contra: PSC, CEC-CPC, ERC, ICV-EUiA
No s’aprova


7. Moció del PP per reobrir el baixador de Sant Ildefons (min 5:10:15)

El nostre posicionament: els barris d’Almeda i Sant Ildefons estan ben connectats amb metro, FGC i bus. Alhora, cal prioritzar les necessitats de les persones en lloc dels centres comercials (el PP argumentava que l’estació facilitaria l’accés al centre comercial).

A favor: PP
En contra: PSC, CEC-CPC, C’s, ERC
Abstenció: ICV-EUiA
No s’aprova


Precs i preguntes (min 5:20:05)

Aquesta entrada ha esta publicada en PLENS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *