Ple ordinari 28/01/2016

Un mes més, us oferim el resum del Ple municipal. Cal destacar que, a més de ser el primer Ple del 2016, és el primer Ple emès en streaming i enregistrat per l’Ajuntament. Així doncs, el de desembre va ser el darrer que enregistrem des de CEC-CPC i a partir d’ara trobareu els vídeos dels plens al canal de l’Ajuntament.


COMISSIÓ DE TERRITORI I ESPAI PÚBLIC

4. Aprovar el Pla Especial urbanistic de Desenvolupament per la concreció d’usos en els sòls qualificats de Zona A, a l’àmbit del polígon Est del Pla Parcial Millars (min 6:35)
L’aprovació d’aquest punt suposa el canvi d’usos dels locals comercials de Millars, perquè passin a tenir la qualificació d’ús cultural i s’hi puguin establir entitats com El Llindar. Malgrat això, hi ha dos informes desfavorables de la Secretaria General que indiquen que els tràmits no s’han fet correctament

El nostre posicionament: totalment a favor del canvi d’usos, però els tràmits no s’han fet de manera legal. Si bé podríem estar a favor de desobeir les lleis quan es tracta de defensar serveis públics o els drets de la classe treballadora, en aquest cas es tractava d’un mer tràmit administratiu.

A favor: PSC, ERC, ICV-EUiA
Abstenció: CEC-CPC, C’s, PP


MOCIONS D’ALCALDIA

6. Manifestar el rebuig a les intencions transmeses pels Serveis Territorials d’Ensenyament del baix Llobregat segons les quals es proposa la desaparició de línies de P3 al curs 2016-2017 i al 2018-2019, tot demanant que, per escrit, descartin aquesta iniciativa (min 16:41)
El nostre posicionament: totalment en contra del tancament de línies de P3, cosa que només suposa el desmantellament del sector públic. Malgrat això, presentem esmenes per eliminar la referència a la LEC i per prioritzar l’educació pública per sobre de la privada concertada (la moció parlava d’igualtat entre totes dues)

Esmenes CEC-CPC
A favor: CEC-CPC, ICV-EUiA
En contra: PSC, PP
Abstenció: C’s, ERC

Moció
A favor: PSC, CEC-CPC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP


MOCIONS DELS GRUPS MUNICIPALS

1. Moció de PSC, CEC-CPC, C’s i ICV-EUiA per donar suport a la reivindicació de la plataforma Taula de Castelldefels davant la situació de les entitats esportives sense ànim de lucre, fruit de la pressió fiscal i laboral que reben de l’Estat espanyol (min 45:23)
Es tracta d’una reinvidicació dels clubs esportius per establir un sistema especial de cotització i un marc de contractació atenent a les especificitats dels clubs esportius petits i dels voluntaris que hi desenvolupen activitats.

A favor: PSC, CEC-CPC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP


2. Moció de PSC, C’s, ERC, ICV-EUiA i PP, sol·licitant la transferència de la titularitat de l’escola d’educació especial municipal Virolai a la Generalitat de Catalunya (min 1:05:20)
El nostre posicionament: malgrat provenir d’una reivindicació de l’AMPA, el text no es correspon amb el presentat originalment i tampoc no s’ha parlat amb els treballadors del centre. Així, presentem esmenes acceptades per unanimitat per reconèixer el paper de l’AMPA en el procés així com les seves reivindicacions, expressar el dret de tots els professionals a ser traspassats mitjançant subrogació i a desmentir el fet que l’escola s’ampliés el curs passat (només es va dividir una aula en dos).

A favor: PSC, CEC-CPC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP


3. Moció d’ERC per la creació d’una comissió per a l’avaluació del servei Bicibox (min 1:33:24)
Argumentant un baix ús i un alt cost econòmic, ERC proposa fer una comissió amb partits i entitats per avaluar el servei, amb la possibilitat de tancar-lo. C’s presenta esmenes, entre d’altres coses, perquè l’avaluació la facin tècnics i es tractin els resultats amb les entitats, i el PP perquè sigui el Consell de Medi Ambient.

El nostre posicionament: calen mesures per incentivar l’ús de la bicicleta i aquesta en pot ser una, però en cap cas es pot tancar el servei. En tot cas, caldrà replantejar-lo i complementar-lo amb polítiques que fomentin una cultura d’ús de la bici. Presentem esmenes per garantir el no-tancament i que passi a ser de gestió pública.

Esmena de C’s (relativa a l’avaluació per part de tècnics)
A favor: CEC-CPC, C’s
En contra: PSC, PP, ERC
Abstenció: ICV-EUiA

Esmenes de CEC-CPC (sobre continuïtat del servei i gestió pública)
A favor: CEC-CPC, ICV-EUiA
En contra: PSC, C’s, ERC, PP

Moció
A favor: ERC
En contra: PSC, ICV-EUiA
Abstenció: CEC-CPC, C’s, PP

4. Moció del PP per a la implantació de zona verda residencial gratuïta al Pedró (min 2:09:00)
Es tracta d’una mesura que el Govern municipal ja havia anunciat a la Comissió Informativa i que es durà a terme com a “prova pilot”.

El nostre posicionament: calen polítiques per desincentivar l’ús del vehicle privat i aquesta és una que, a més, no perjudica els veïns que estan obligats a fer-lo servir per anar a treballar o altres necessitats. En tot cas, la moció és poc concreta, es refereix a una política que ja s’està desenvolupant i cal fer un estudi específic sobre aparcament en el conjunt de la ciutat per tal de determinar en quines zones s’ha d’implantar l’àrea verda.

A favor: PSC, C’s, ERC, PP
Abstenció: CEC-CPC, ICV-EUiA

Aquesta entrada ha esta publicada en PLENS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *