Ple ordinari 25/02/2016

Aquest és el resum del Ple de febrer. Malauradament, vam començar amb intervencions i un minut de silenci (min 0:00 a 12:40) en memòria de Ricard Vaccaro, Antoni Cortada i Esteban Cerdán, traspassats aquest darrer mes. Nosaltres vam voler transmetre especialment unes paraules de record per l’Esteban, vaguista de Laforsa (min 7:20).


DECRETS D’ALCALDIA

3.1. Decret mitjançant el qual s’aplica l’increment retributiu al personal funcionari, laboral i eventual d’aquest Ajuntament i els seus organismes autònoms, per a l’exercici 2016 (min 14:50)
El nostre posicionament: en contra del que suposa l’art. 19.2 de la Llei de pressupostos de l’Estat, que limita l’increment salarial dels treballadors públics a l’1%. Instem l’Ajuntament a escoltar els representants dels treballadors i a buscar fórmules per millorar les condicions laborals més enllà d’aquesta limitació de l’1%.

A favor: PSC, CEC-CPC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP


COMISSIÓ D’ECONOMIA I INNOVACIÓ

4. Aprovar l’expedient de contractació d’Obres de conservació, reparació i millora d’infraestructures urbanes, així com la construcció de claveguerons a la ciutat de Cornellà (min 17:45)
El nostre posicionament: totalment en contra de l’externalització del manteniment de les infraestructures de la ciutat. Si apostem per un model de gestió directa, podem generar ocupació estable, podem garantir unes condicions laborals dignes i ens estalviem l’IVA i el benefici industrial. En tot cas, demanem clàusules socials en el cas que el servei continuï privatitzat.

A favor: PSC, ICV-EUiA
En contra: CEC-CPC
Abstenció: C’s, ERC, PP


MOCIÓ D’ALCALDIA

5. Manifestar el suport de l’Ajuntament als treballadors i a les treballadores de l’empresa General Electric, per garantir la continuïtat dels llocs de treball de la planta de l’empresa a Cornellà i a Barcelona (min 36:48)
El nostre posicionament: totalment a favor del contingut de la moció, tot el nostre suport als treballadors i treballadores de General Electric. Com ja havíem fet en mocions similars, presentem esmena per fer referència al que ha suposat la reforma laboral del PP i el que suposaria l’anomenat “contracte únic” pel que fa a destrucció i precarització de l’ocupació.

Esmena de CEC-CPC
A favor: PSC, CEC-CPC, ERC, ICV-EUiA
En contra: C’s, PP

Moció
A favor: PSC, CEC-CPC, ERC, ICV-EUiA
Abstenció: C’s, PP


MOCIONS DELS GRUPS MUNICIPALS

1.Moció de tots els grups polític i del Consell de la Dona amb motiu del dia internacional de la dona treballadora (min 57:30)
El nostre posicionament: d’acord amb el contingut. Cal parlar de desigualtat salarial, de treball de cures no remunerat i de la relació entre capitalisme i patriarcat. «Contra la seva violència masclista, la nostra autodefensa feminista al carrer, les llars i els llocs de treball, d’estudi i d’oci».

A favor: PSC, CEC-CPC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP


2. Moció del PSC reclamant el cobrament del deute de la Generalitat amb l’Ajuntament (min 1:14:40)
La moció demana que la Generalitat inclogui el deute i els compromisos contrets amb l’Ajuntament als propers pressupostos, analitzar la posada en marxa de mesures jurídiques i que s’iniciï un procés de consens i debat amb els Ajuntaments per confeccionar els pressupostos. ERC presenta una esmena per exigir que la Generalitat es faci càrrec de la gestió, recaptació, liquidació i inspecció dels impostos suportats a Catalunya, però suprimeix la posada en marxa de mesures jurídiques (acord segon) i el procés participatiu amb els Ajuntaments (acord quart).

El nostre posicionament: compartim el contingut de la moció i fem una esmena perquè les mesures jurídiques que es volen “posar en marxa” es facin efectives. Fem una crida a tots els grups parlamentaris que no aprovin uns nous pressupostos si no es fan amb la participació dels municipis i no tenen un caràcter marcadament social. El contingut de l’esmena d’ERC el compartim, però no estem a favor de suprimir els acords segon i quart.

Esmena d’ERC
A favor: ERC
En contra: PSC, C’s, ICV-EUiA, PP
Abstenció: CEC-CPC

Esmena de CEC-CPC
A favor: PSC, CEC-CPC, C’s, ICV-EUiA, PP
En contra: ERC

Moció
A favor: PSC, CEC-CPC, C’s, ICV-EUiA, PP
Abstenció: ERC


3. Moció de CEC-CPC, ERC i ICV-EUiA per un pressupost participatiu (min 2:09:25)
Presentem una moció conjunta perquè s’implanti progressivament un sistema participatiu perquè la població participi activament en l’elaboració del pressupost municipal. El PSC presenta una moció alternativa que rebaixa substancialment el contingut, i assegura que ja s’està fent.

Moció alternativa del PSC
A favor: PSC
En contra: CEC-CPC, ERC
Abstenció: C’s, ICV-EUiA, C’s

La moció de CEC-CPC, ERC i ICV-EUiA no es vota en aprovar-se la moció alternativa.

4. Moció de C’s sol·licitant la millora dels carrils bici de la ciutat(min 2:52:25)
CEC-CPC i ERC presentem esmenes perquè les entitats ciclistes siguin participin al Consell de Medi Ambient on s’ha de tractar l’informe, perquè els carrils bici interconnectin els espais estratègics de la ciutat (biblioteques, centres cívics, museus, zones d’oci, etc.), per calendaritzar la proposta i perquè la campanya de conscienciació sobre l’ús de la bici vagi acompanyada d’una campanya d’educació vial.

Esmena Consell de Medi Ambient
A favor: PSC, CEC-CPC, ERC, ICV-EUiA
En contra: C’s, PP

Esmenes connexió espais estratègics i calendarització
A favor: PSC, CEC-CPC, C’s, ERC, ICV-EUiA
Abstenció: PP

Esmena campanya educació vial
A favor: PSC, CEC-CPC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP

Moció
A favor: PSC, CEC-CPC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP

5. Moció del PP per a impulsar l’obertura d’un casal d’avis al Pedró(min 3:25:25)
El PP proposa obrir un casal d’avis a l’únic barri que no en té, i ERC fa una esmena perquè s’estableixi un diàleg amb l’Associació de Veïns i l’Orfeó Catalònia per aprofitar espais existents.

Esmena d’ERC
A favor: CEC-CPC, ERC
En contra: PSC, C’s, PP
Abstenció: ICV-EUiA

Moció
A favor: PSC, C’s, ICV-EUiA, PP
Abstenció: CEC-CPC, ERC

Aquesta entrada ha esta publicada en PLENS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *