Ple ordinari 17/12/2015

Aquest és el resum del Ple municipal del mes de desembre, en què els principals punts van ser l’aprovació dels Pressupostos del 2016 i tres mocions presentades per CEC-CPC, C’s i PP.


COMISSIÓ D’ECONOMIA I INNOVACIÓ

Aprovació definitiva del Pressupost General de 2016 (min 1:07)
El nostre posicionament: mantenim el que ja vam expressar al Ple d’octubre: es tracta d’un pressupost gairebé calcat al dels darrers anys, en què s’arrosseguen partides sense cap mena de criteri per després fer modificacions de crèdits constants. Hi tenen, a més, un gran pes els contractes amb empreses privades, cosa que suposa un major cost en els serveis contractats (IVA i benefici empresarial). Apostem per una auditoria del deute i per uns pressupostos participatius en què la població, des de cada barri, defineixi les prioritats. Pel que fa a les al·legacions presentades per CEC-CPC, el govern municipal incorpora una de les tres.

A favor: PSC, ICV-EUiA
En contra: CEC-CPC, C’s, ERC, PP


MOCIONS DELS GRUPS MUNICIPALS

1. Moció de CEC-CPC en defensa del transport públic i contra la T-Mobilitat (min 39:45)
Proposem la baixada de tarifes, exigir que el transport sigui de titularitat i gestió íntegrament públiques i rescindir el contracte d’adjudicació de la T-Mobilitat a l’agrupació empresarial liderada per la Caixa.

A favor: CEC-CPC, ERC
En contra: PSC
Abstenció: C’s, ICV-EUiA, PP


2. Moció de C’s per aconseguir “una revista municipal plural i transparent” (min 1:04:15)
El nostre posicionament: compartim gran part de l’argumentari: el Cornellà Informa, com a butlletí d’informació municipal, no pot ser un pamflet de promoció de l’equip de govern i ha d’obrir-se a la participació de les entitats i els grups municipals. Els acords de la moció, però, deixen de banda els treballadors del gabinet de premsa i comunicació i no determinen les vies de participació. La inconcreció porta a no garantir una millora en el Cornellà Informa.

A favor: C’s
En contra: PSC, CEC-CPC
Abstenció: ERC, ICV-EUiA, PP


3. Moció del PP per crear una Comissió de seguiment de mocions (min 1:34:38)
El nostre posicionament: d’acord amb el sentit de la moció, però presentem esmena perquè la comissió incorpori les entitats afectades per les mocions i es reuneixi amb més freqüència

Esmena
A favor: CEC-CPC, ERC, ICV-EUiA
En contra: PSC, C’s, PP

Moció
A favor: PSC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP
Abstenció: CEC-CPC

Aquesta entrada ha esta publicada en PLENS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *