Ple ordinari 26/11/2015

Un cop més, aquest és el resum dels principals punts del darrer ple municipal:


COMISSIÓ D’ECONOMIA I INNOVACIÓ

3. Adjudicació a FCC del servei de neteja, recollida de residus i clavegueram (min 3:55)
Ratificació final de la decisió presa al ple de juliol, un cop resolts tots els procediments interposats contra aquest acord

El nostre posicionament: cal remunicipalitzar el servei per reduir costos (IVA i benefici empresarial) i crear ocupació.

A favor: PSC
En contra: CEC-CPC, ERC
Abstenció: C’s, ICV-EUiA, PP

6. Modificar i prorrogar Pla de barri de Fontsanta (min 13:02)
El nostre posicionament: malgrat la incidència positiva de plans de barri com aquest, el que suposa principalment la modificació és l’edificació d’un “espai de lectura” en una zona verda. Estem a favor d’espais com aquest però es pot ubicar en locals buits sense reduir encara més el parc de la infanta.

A favor: PSC, ICV-EUiA, PP
En contra: C’s, ERC
Abstenció: CEC-CPC


COMISSIÓ DE POLÍTIQUES SOCIALS

7. Adhesió a la creació d’una xarxa de municipis per contribuir al creixement de l’economia social i solidària (min 21:40)
Adherir-se a la proposta dels ajuntaments de Barcelona, Badalona i Sabadell.

A favor: PSC, CEC-CPC, ERC, ICV-EUiA
Abstenció: C’s, PP


COMISSIÓ DE TERRITORI I ESPAI PÚBLIC

8. Donar suport al Comunicat de Lima, per un acord global post-2015 sobre clima, inclusiu i ambiciós (min 30:30)
El nostre posicionament: d’acord amb el comunicat, però molt de mínims. L’Ajuntament signa manifestos però no fa actuacions concretes a nivell municipal, com reduir l’ús de paper, promoure l’ús de la bici, substituir zones blaves i aparcaments gratuïts per zones verdes, etc. Cal, també, anar a l’arrel del problema, que és un sistema socioeconòmic basat en el benefici econòmic, la competència, l’especulació i el consumisme.

A favor: PSC, CEC-CPC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP

10. Aprovar el Pla de millora urbana de la Plaça Enamorats-Plaça Catalunya (PM8) (min 42:53)
Aquest “Pla de millora urbana” crea les condicions perquè al solar de plaça Catalunya (cantonada carrer Anoia-avinguda del Parc), de propietat privada, s’hi puguin fer una residència de gent gran privada, un supermercat i un aparcament privat.

El nostre posicionament: només els serveis públics garanteixen la finalitat social dels serveis i unes condicions laborals dignes; obrir més supermercats comportarà destruir encara més el comerç de proximitat de la ciutat; i un nou aparcament no és necessari amb tantes places públiques buides.

A favor: PSC, ICV-EUiA
En contra: CEC-CPC
Abstenció: C’s, ERC, PP

11. Aprovar l’expedient de Modificació del PGM al Passeig dels Ferrocarrils Catalans (min 51:20)
Un espai de lleure, al costat de l’estació d’FGC d’Almeda, qualificat com a zona verda, passa a ser equipament per fer-hi un “espai de lectura”.

El nostre posicionament: com en el cas de Fontsanta, estem a favor d’espais com aquest però no a costa de destruir zones verdes i de lleure i més encara podent aprofitar locals buits.

A favor: PSC, ICV-EUiA, PP
En contra: CEC-CPC, C’s
Abstenció: ERC


MOCIONS DE L’ALCALDIA-PRESIDÈNCIA

12. Aprovar actuacions per desenvolupar la Llei de Memòria Històrica (min 56:35)
L’Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica del Baix Llobregat proposa fer un estudi per modificar la nomenclatura de vies i espais públics vinculats al franquisme, retirar símbols franquistes dels edificis i declarar patrimoni cultural de la ciutat espais amb valor històric antifeixista.

El nostre posicionament: presentem esmena conjunta amb ERC i ICV-EUiA per fer referència als carrers Almirall Vierna (camí vell de Sant Boi) i Víctor Pradera (Camí Ral), fixar un termini d’un any per la retirada dels símbols i convidar les entitats de la ciutat que treballen el tema a la realització de l’inventari d’espais amb valor històric.

A favor: PSC, CEC-CPC, ERC, ICV-EUiA
En contra: PP
Abstenció: C’s

15. Nomenar vocals del Consell de Ciutat pel mandat 2015-2019 en representació de les institucions més significatives i de les persones d’especial rellevància (min 1:15:45)
El nostre posicionament: valorant molt positivament el paper de les entitats i sense menysprear el paper de cap entitat ni cap persona d’especial rellevància, l’elecció no pot ser discrecional del Govern municipal. Apostem perquè els membres del Consell de ciutat siguin delegats d’assemblees de barri obertes a la participació de tots els veïns i veïnes.

A favor: PSC, ICV-EUiA
En contra: CEC-CPC, C’s ERC
Abstenció: PP


MOCIONS DELS GRUPS MUNICIPALS

2. Moció de CEC-CPC, ERC i ICV-EUiA de condemna del franquisme i per la justícia universal (min 1:30:05)
A favor: PSC, CEC-CPC, ERC, ICV-EUiA
En contra: PP
Abstenció: C’s


3. Moció de CEC-CPC, ERC i ICV-EUiA (proposada per la PAH) per a exigir una nova Llei reguladora del dret a l’habitatge que cobreixi les mesures de mínims per fer front a l’emergència habitacional i desenvolupar a nivell local la Llei contra la pobresa energètica (min 2:02:48)
A favor: PSC, CEC-CPC, ERC, ICV-EUiA
En contra: PP
Abstenció: C’s


4. Moció de C’s per aconseguir una Ràdio Cornellà “de tots i totes” (min 2:26:55)
Moció que, si bé exigeix una major pluralitat a Ràdio Cornellà, emprava l’excusa de la rendibilitat econòmica per justificar un eventual tancament

El nostre posicionament: estem d’acord que cal una major pluralitat, però en cap cas el tancament d’un servei públic. Presentem esmenes (que s’incorporen) per explicitar que en cap cas es tancarà, per refermar el compromís amb la normalització del català garantint que sigui la llengua vehicular i per apostar per la inclusió de continguts en la resta de llengües de la ciutat.

A favor: PSC, CEC-CPC, ERC, ICV-EUiA, PP
Abstenció: C’s


5. Moció de C’s, sol·licitant el pagament del deute amb les farmàcies (min 2:52:00)
Moció que, si bé es solidaritza amb les farmàcies i exigeix el pagament del deute, proposa que vagi a càrrec del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA).

El nostre posicionament: d’acord a pagar el deute amb les farmàcies però no a endeutar-se més a través del FLA (proposem esmena de supressió, que s’aprova). Davant l’esmena d’ERC que responsabilitzava exclusivament el dèficit fiscal i el Govern de l’Estat, cal recordar que la distribució dels recursos disponibles és qüestió de prioritats polítiques.

A favor: PSC, C’s, CEC-CPC, ICV-EUiA, PP
En contra: ERC


6. Moció del PP perquè els portaveus dels grups municipals realitzin aportacions al Govern municipal per estudiar majors eines per facilitar la tasca de l’oposició (min 3:13:05)
El nostre posicionament: estem d’acord a millorar les eines i recursos de l’oposició, però davant la inconcreció de la moció, ens abstenim.

A favor: PSC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP
Abstenció: CEC-CPC


7. Moció del PP per establir un efectiu Pla de Millora Integral dels carrers i espais de la ciutat (min 3:25:31)
El nostre posicionament: novament ens abstenim davant d’una moció sense propostes d’actuació concretes.
A favor: PSC, C’s, ERC, ICV-EUiA, PP
Abstenció: CEC-CPC

Aquesta entrada ha esta publicada en PLENS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *