Presentació de l’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú

 

Quina sort tenim de poder viure aquest moment de tanta ebullició i poder-ne ser els protagonistes!

El passat 8 de Juliol es va presentar l’Associació Catalana pel Foment de l’Economia del Bé Comú. Erem més de 250 persones. El 7 de Juliol, dins de la Universitat d’Estiu de les Dones (UED) en Christian Felber ens va donar una classe dins de l’Economia del be comú i el feminisme. I una data més: el 3 de Juliol en la 13ª Escola d’Estiu d’Attac Catalunya on també va participar el company Vidal Aragonès parlant sobre l’Economia i desigualtat, en concret sobre Mecanismes privatitzadors “Privat, públic o comú” es va acabar parlant de l’Economia del Bé Comú com a eina i model per a la igualtat.

logo-ebc-650

 

Bé, però, què és el Bé Comú i l’Associació Catalana pel Foment del Bé Comú? Som un moviment de persones, oberta a tothom, on les decisions es prenen, de baix a dalt, que creiem que el diner és un mitjà i que actualment la economia s’ha separat de la ètica.

 

Ara bé, val la pena que expliquem què és el Bé Comú i tal com diu la paraula el comú és el de les persones que estan el centre de tot i les persones són sobiranes. En alguns llocs de Catalunya, de França i altres països com Andorra per fer referencia a l’Ajuntament es parla del Comú.

 

Com que hi ha molt a comentar dins de l’Economia del Bé Comú ho anirem explicant en diferents articles. M’agradaria acabar fent referencia a una dita de Albert Einstein que diu “si voleu obtenir resultats diferents feu coses diferents”.

 

Mariona I. Vidal, membre de Cornellà en Comú

Aquesta entrada s'ha publicat dins de BLOG EN COMÚ i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.