La política no és una professió, sinó un servei al poble

Article per a la revista Viu Cornellà núm 95 (juliol 2015)

El darrer dijous 2 de juliol es va celebrar el ple d’organització del nou ajuntament. Va ser un ple al qual va assistir molta gent que ha recuperat la il·lusió després de les eleccions municipals, i per això vam exigir que els plens es retransmetin per internet i que es facin en un espai més gran i còmode, però un cop més Balmón no va sentir res.

Malgrat la pèrdua de la majoria absoluta del PSC i l’entrada de nous grups polítics, tot continua igual. Gràcies al suport del PSC, ICV-EUiA i el PP, es van aprovar unes retribucions astronòmiques: alcalde, 71.604,40€; tinents d’alcalde, entre 58.180,76 i 64.892,58; portaveus, 18.359,96€. A més, es va triplicar la dotació als grups municipals, arribant als 1.500€ mensuals per grup. Nosaltres, d’una manera clara, diem que la política no és una professió, sinó un servei al poble, i per això el límit que proposem és de 3 SMI mensuals (1.945,80€).

També denunciem les delegacions al govern de qüestions com les contractacions de fins a 2.000.000€ o concessions que no excedeixin el 15% del pressupost. Gràcies al PSC i ICV-EUiA, aquestes competències del ple ara quedaran lluny del debat polític i públic.

Una tercera qüestió és el manteniment de la majoria del PSC en òrgans com l’Àrea Metropolitana o Procornellà, quan l’ha perduda al ple. PSC, C’s i ICV-EUiA van atorgar al PSC tres representants de tres en el primer cas i –PSC i C’s– 7 de 13 en el segon, lluny de criteris de proporcionalitat.

No dubteu que ho denunciarem igual al ple i al carrer!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de BLOG EN COMÚ i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.